Goedkoop Verzekeren

Goedkoop Verzekeren

Opzegservice

Opzegservice
GRATIS Opzegbrief

Vergelijk prijzen

Aansprakelijkheidsverzekering
Huisdierenverzekering
Ongevallenverzekering
Rechtsbijstandverzekering
Reisverzekering
Zorgverzekering


Verzekering overzicht

Allsecur
Anderzorg
ANWB
AutoWeek
Centraal Beheer
De Nationale
FBTO
InShared
iZio
MoneYou

Algemene informatie

Verzekeringen Vergelijken

Vervoer

Autoverzekering
- Autoverzekering Berekenen
- Autoverzekering Vergelijken
- Verzekeringspremies auto
- WA-verzekering
Bootverzekering
Caravanverzekering
Fietsverzekering
Motorverzekering
Scooterverzekering
Vrachtwagenverzekering
- Vrachtautoverzekering Vergelijken

Wonen

Aansprakelijkheidsverzekering
Huisdierenverzekering
Inboedelverzekering

Leven

Begrafenisverzekering
Levensverzekering
Uitvaartverzekering
Ziektekostenverzekering
Zorgverzekering

Reizen

Annuleringsverzekering
Reisverzekering

 

Bootverzekering

Elk jaar gebeuren er veel boot ongelukken in Nederland. 60% van deze ongelukken resulteert in schade. Behalve ongelukken worden er ook veel boten gestolen. Dit is waarom het belangrijk is om een goede bootverzekering te hebben. Met alle gevaren die er zijn is het eigenlijk niet verantwoord om geen bootverzekering te hebben. Hieronder vindt u 10 tips die u kunnen helpen bij het afsluiten van een bootverzekering:

10 Tips voor een bootverzekering

1. Bij het zoeken naar een bootverzekering zult u moeten zoeken naar een verzekeringsmaatschappij welke altijd beschikbaar is. Het is erg belangrijk dat de verzekeringsmaatschappij reageerd wanneer u hulp nodig heeft. Hulp moet u snel geboden worden als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd, of wanneer u uw schade wilt verhalen. Zorg er dus voor dat u dit goed uitzoekt bij het afsluiten van een bootverzekering.

2. U zult moeten zoeken naar een bootverzekering met een goede klantenservice. Het is aan te raden om een bootverzekering bij een bedrijf te kiezen met een groot netwerk en behulpzame werknemers die voor u klaar staan als u aanspraak wilt doen op uw bootverzekering of gewoon informatie over uw bootverzekering nodig heeft. Ook moet u er zeker van zijn dat u dan eerlijk en goed behandeld wordt.

3. Kies voor een bootverzekering bij een verzekeringsmaatschappij welke financieel stabiel is. Het is ideaal wanneer deze verzekeraar al een lange tijd bootverzekeringen verstrekt. Bedrijven met een rijke historie zijn vaak stabieler.

4. Ga voor een bootverzekering van een bedrijf met een goede reputatie en welke hoge standaarden hanteerd.

5. Kies voor een verzekeringsmaatschappij met veel verschillende pakketmogelijkheiden voor een bootverzekering. Dit is belangrijk omdat uw wensen als booteigenaar vaak uniek zijn. Het bedrijf moet u een bootverzekering kunnen aanbieden die bij uw huidige wensen past, maar aanpasbaar is voor uw wensen voor een bootverzekering in de toekomst.

6. Bootverzekeringen komen in verschillende prijsklasses van betaalbaar tot erg duur. Het is daarom belanrijk om te weten wat uw pakket precies inhoudt. Het is vaak beter om te betalen voor een iets duurdere maar kwalitatief betere bootverzekering dan een goedkope met weinig opties. Het is niet aan te raden om een lage bescherming te accepteren om daardoor een lagere premie te betalen. Zorg er voor dat u een bootverzekering krijgt metde bescherming die u en uw boot nodig hebben!

7. Zoek uit wat voor type boot u precies bezit. Is het een motorboot, een boot zonder motor (canoe, kayak, ...), ...). Bekijk ook waarvoor u precies verzekerd kunt zijn en zorg er dus voor dat u geen bootverzekering heeft waarme u overbodig verzekerd bent.

8. Een bootverzekering er voor gemaakt om uw boot te beschermen en daarom is het aan te raden om een goede ziektekostenverzekering af te sluiten voor u en uw passagiers. U kunt namelijk nooit zeker zijn van de veiligheid van u en uw passagiers wanneer u op het water bent.

9. Een andere optie voor uw bootverzekering die u moet overwegen is het aansprakelijkheidsrisico. Het kan namelijk voorkomen dat u per ongeluk een iemand schade aan doet. Bijvoorbeeld een passagier, een zwemmer of misschien wel een waterskieer. Dan is een aansprakelijkheidsverzekering erg handig. Dit type verzekering beschermt u ook als u in aanvaring komt met een andere boot. Een belangrijk punt dus om mee te nemen voor het vergelijken van uw bootverzekering.

10. Het belangrijkste wat een bootverzekering in zich moet hebben is fysieke schade dekking. Deze dekking is erg handing als je een andere boot raakt, een ondergedompeld object of een aanlegplaats en je beschadigd hierbij je boot of motor. Met een bootverzekering zal het meeste aanspraak gedaan worden op dit punt.

Terug van Bootverzekering naar home

 

Top 3 Verzekeraars

1. FBTO
2. Centraal Beheer
3. InShared

Top 3 Reisverzekering

1. Centraal Beheer
2. MoneYou
3. ANWB

Top 3 Autoverzekering

1. Centraal Beheer
2. InShared
3. De Nationale

Top 3 Rechtsbijstand

1. De Nationale
2. DAS
3. FBTO

Top 3 Woonverzekering

1. Centraal Beheer
2. MoneYou
3. InShared